perjantai 24. huhtikuuta 2009

Elämysmatka Zona Lesteen



Rafinha treenaa viikot ja usein viikonloppuna lähtee takaisin kotiinsa São Paulon Zona Lestessä sijaitsevaan Itaqueraan. Vaikka Itaquera ei ihan täydestä favelasta menekään, on meininki hieman erilainen kuin täällä Alto Da Lapan turvassa. Rafinha on pitkään pyytänyt lähtemään mukaan ja pitkään olen siellä halunnut käydä, joten viime viikonloppuna oli viimein aika.

Sunnuntaina sompailtiin bussilla ja metrolla/junalla noin 1,5h, kunnes saavuttiin hoodeille. Kaikki paikat oli tupaten täynnä ihmisiä, koska Corinthias ja Sao Paulo FC pelasivat jonkin cupin semifinaalissa. Corinthias on nimenomaan itä-paulistanojen joukkue, joten joka paikasta roikkui lippuja ja oltiin Jonnyn kanssa tyyliin ainoat ilman Corinthias-paitaa. Ja kun Corinthias teki 2 maalia 5 minuutin sisään oli huuto ja juhliminen käsittämätöntä. Kun matsi päättyi 2-0, kadut täytty ihmisistä juhlimassa joko kävellen tai ajamalla autoa ja tööttäilemällä. Pääkatu oli liikenteeltä poikki heti matsin jälkeen ja jengi rupesi kasaantumaan poliisiasemaa vastapäätä olevaan "jäätelöbaariin" ja sen eteen.

Me oltiin menossa ostamaan juotavaa bensa-asemalta kun ovet meni kiinni ja poliisiautojen valot alkoi vilkkumaan. Jengi rupesi juoksemaan ja kiipeilemään muurien yli pakoon. Juuri kun Jonnyn kanssa pohdittiin, että pitäisiköhän ruveta itekkin juoksemaan pois, teki poliisit valinnasta helpon ampumalla paukkukranaatteja jengin sekaan. Tässä vaiheessa todettiin parhaaksi ruveta liikkumaan pois päin. Osa porukasta meni poliiseja kohti muiden juostessa pois. Rafinhan mukaan paikallisille tämä on kuulemma joka viikonloppuista viihdettä ja sen huomasi kun poliisit ajoi jengiä koteihinsa vielä 3h myöhemmin.

Paikallisista melkeinpä kaikki olivat jonkin aineen alaisina. Kokkelipäissään ajelevat Corinthias fanit oli ehkä ne vaarallisimmat kuitenkin :D. Pilvessä ajavat veteli fiilistellen ja kokkelipäät kahva pohjassa :D. Vastaanotto oli kaikkialla helvetin lämmin ja tunnelma paljon ystävällisempi kuin esimerkiksi täällä Alto Da Lapassa monesti. Tiedä sitten miten ystävällistä olisi ollut ilman Rafinhaa. Jonnya kerran luultiin poliisiksi, mikä ei ole hyvä asia niillä kulmilla, mutta muuten kaikki oli rennoissa merkeissä. Majoitus olot oli myös melko OG:t, sillä Rafinhan faijan kämppä oli kohtalainen crack-kämppä. Lalão kuitenkin sanoin siellä olevan aina tilaa meille, mikä kuvastaa hyvin mestan menttaliteettia. Paljon ei ole, mutta se vähä ollaan valmiita jakamaan.

Pääsin myös tapaamaan Sergio Moraesin, joka on Rafinhan entinen opettaja. Sergio on monille varmaan tuttu Kron Gracien voittamisesta ja paikallisessa "jäätelöbaarissa" onkin seinät täynnä kuvia kyseisestä matsista. Sergio oli huipputyyppi ja kutsui treenaamaan kun tulen taas Itaqueraan. Sergio muuten asuu edelleen Itaquerassa vaikka mahdollisuudet olisi lähteä. Myös Rafinha sanoi ostavansa sieltä talon, jos joskus on varaa. Se kertoo paljon paikasta...

Corintianos sempre!



Jonny, Meitsi ja Coca (Rafinhan isoveli)



Meitsi (paikalliseksi Crackkipääksi naamioituneena) ja "Queijo" (Rafinhan pikkuveli)

Ei kommentteja: