maanantai 23. helmikuuta 2009

Asiaa puistoista ja kisoista


São Paulo on täynnä rakennuksia. Toinen toisissaan kiinni olevia pientaloja ja hillittömiä tornitaloja, jotka nekään eivät kovin suurta tilaa ympäriltään vie. Trendi tuntuukin olevan rakentaa ylöspäin alueella, jossa majailen. Kaiken keskelle on kuitenkin jätetty suurempia puistoalueita, joihin voi paeta ahtaita katuja ja erityisesti tälle kaupungille ominaista liikennettä. Toisin kuin Helsingissä, jossa puistot on pääasiassa tyhjiä viheralueita, täällä puistot on täynnä harrastusmahdollisuuksia ja ennen kaikkea täynnä ihmisiä. Viikonloppuisin tuntuu, että kaikki ovat puistossa juoksemassa, pyöräilemässä, skeittaamassa tai pelaamassa jotain. Ja kyllä ne muutama pussikaljan vetäjä täältäkin löytyy. Puistot ovat todella hyvin hoidettuja, niillä on aukioloajat ja paljon työntekijöitä ohjaamassa ja valvomassa jengiä. Pilliä tulee steveiltä huolella jos perseilee väärällä tiellä.


Adrianon kämppää lähimpänä on Parque Villa Lobos noin puolentoista kilsan päässä. Yleensä puistoon tulee mentyä vain kävelemään aurinkoon, chillamaan ja katsastamaan paikallisten naisten anatomiaa. Välillä messiin tulee koripallo, jonka pelaaminen auringossa on tosin helvetillistä ja loppuu viimeistään kahden pelin jälkeen :). Mukavaa vaihtelua treeniin kun ei tarvitse murehtia kuristumisesta tai nivelten vääntämisestä.

Tämä viikko on mennyt painoa pudotellessa ja yrittäessä treenata kovaa, sillä tänä viikonloppuna on subbarikisat, joihin on tällä kertaa saatu peräti ilmoittauduttua (kiitos Rafinha!). Kisat on sopivasti karnevaalien jälkeen, joten saa nähdä tuleeko kukaan muu tappelemaan vai toipuuko jengi vielä kekkereistä. Myös viikon päästä näistä karkeloista olevat Paulistat saattaa verottaa populaa. Paulistat myös varmistavat sen ettei tarvitse turhaan miettiä syömistä kisojen jälkeen, sillä paulistoihin pitäisi pudottaa vielä pari kiloa lisää. Markkasen poika alkaa tosin olla sen verran potrassa kuosissa, että saa tehdä duunia -70 kilosiinki. Mä lupaan tosin kokeilla täällä skabata -76kg:ssä jossain pienemmissä skaboissa (ei, en ole vaihtamassa painoluokkaa). Niitä odotellessa joutuu kattomaan surkeana vierestä ku muut tunkee pitsaa naamaan. Ja lähettäkää nyt joku rahkaa tänne! On nimittäin berberistä pudotella ilman vakiodiettisafkoja :D. Sellasta. Mä kirjottelen kisoista kun ne on paketissa.

Ville

Ei kommentteja: