sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

I Etapa Circuito Paulista 2009


Tämän viikon koitos oli Paulistojen ensimmäinen "Etapa". Viime viikonlopun kisojen jälkeen suoritettu mässäys nosti painon takaisin 73kg:n holleille eli töitä oli tehtävä ennen viikonloppua. Loppu viikosta pakki oli ihmeissään pari päivää ja viimeiselle päivälle jäi pudotettavaa 2 kiloa.

Koko viikon sää oli helvetin kuuma, joten ajattelin maata auringossa runsaammissa vaatteissa painonpudotuksena, mutta totta munassa lauantaina, kun sitä paino piti pudottaa, oli poutaa ja viileää. Eli piti jumpata paino veks. Aamulla ja iltapäivällä jumppasin noin 40min ja makasin peiton alla hikoilemassa ja illalla olin painossa.

Paikan päällä pidettiin minuutin hiljaisuus Helio Gracielle ja sen jälkeen karkelot alkoivat. Meitsin kategoria (Adulto, Masculino, Faixa Azul, Pena) oli ensimmäisten kutsuttujen joukossa. Luojan kiitos, sillä oli kiire päästä vaa'alle ja nesteyttämään. Mut oli laitettu suoraan toiselle kierrokselle eli aikaa oli ihan ookoo tankkaukseen.

Ensimmäinen ottelu oli noin 45 minuutin odottelun jälkeen. Heppu veti guardiin, jonkun aikaa yritin ohittaa ja lopulta onnistuin. Hetken pitelyn jälkeen siirryin mounttiin, josta hain kuristuksia, kunnes kaverin onnistui kaivaa halffiin ja lopulta suljettuun guardiin. Nousin ylös, avasin ja lähdin ohittamaan. Jossain kohtaa kaverin onnistui irrottaa mun toinen ote ja putosin suoraan triangeliin. Sain onneksi käden hyvin pään viereen, vaikkakin kun jannu veti päästä niin kuristus oli tiukalla. Mielessä oli kuitenkin, että matsia ei voi olla paljoa jäljellä ja minuutin siinä taisteltuani kuulin pillin tuomaripöydältä. Ensimmäinen oli paketissa 7-0 vaikka lähellä tappiota käytiinkin.

Toiseen matsiin sain kaverin, jonka kanssa olen ollut samassa sarjassa nyt jo kolme kertaa ja joka kerta kaveri vaikuttaa helvetin leuhkalta. Jasoni oli myös pärjännyt ihan ookoo. Puhuin aikasemmin Jonnylle, että haluisin matsata jannun kanssa ja lopettaa sen. No nyt se mahdollisuus lunastaa puheita, sillä hän oli seuraava vastustaja. Jalat oli ekan matsin (ja ehkä painonpudotuksen) seurauksena suht väsähtäneet, joten hetken pysty riuhtomisen jälkeen vedin guardiin (kyllä Tuomas. Luit oikein). Jannu lähti kuitenkin samalla viemään alas, joten näytti täysin siltä kuin mut olisi viety alas. En muista miten sweeppasin mutta hetken guardipelailun jälkeen pääsin päälle ja suljettuun guardiin. Jannu haki kauluskuristusta, joka oli helvetin lähellä puolustuksestani huolimatta. Lopulta kuitenkin sain sen purettua ja lähdin ohittamaan. Kun pääsin ohi pyörähdin toiselle puolelle ja pääsin selkään, josta hain kauluskuristuksen ja kaveri taputti ennenkuin ehdin edes kiristämään. 2 jäljellä.

Kolmas matsi oli semifinaali ja vastaan tuli Cobrinhan salilta afrotukkainen ja iso capoeira-taustainen jannu. Jo ennen ottelun alkua tiesin, että on pakko vetää guardiin sillä jalat on totaalisen hyytelönä. Ottelu oli niin korkea tempoinen, että muistan vain pelanneeni spiderguardia, hookkiguardia, openguardia ja halffista sweeppasin. Jossain vaiheeessa kaveri ehti kuitenkin saada ohitus pisteet, joten sweeppini jälkeen olin edelleen yhden pisteen takana. Kaverin suljettu guardi oli aika vesitiivis, enkä ehtinyt ikinä saada sitä kunnolla auki, että olisin päässyt ohittamaan. Aika loppui ja meitsin taival päättyi taas tiukasti semissä. Ja jälleen kerran heppu lopetti kaikki muut.
Lisää kuva
Vaikka syksyllä asetinkin tavoitteeksi voittaa mitalin Paulistoista, ei voinut olla tyytyväinen muuta kuin viimeisen matsiin. Viimeisessä matsissa tuli etenkin itselle todistettua, että pystyn pelaamaan guardia kisoissa ja jopa pärjäämän sen kautta. Kaksi voittomatsia olisi voinut hyvinkin mennä toistepäin ja meinasi mennäkkin. Ensi kerralla yritetään olla painon kanssa vähän skarpimpana ja paremmalla kondiksella liikkeellä!

Kaiken kaikkiaan Equipe Demian Maia hoiti kotiin 3 kultaa, 3 hopeaa ja 2 pronssia.



Ville

Ei kommentteja: