lauantai 25. lokakuuta 2008

Circuita Paulista


Tanaan tehtiin sitten debyytti brassi BJJ-kisaskeneen. Nayttamona oli Ginásio Baby barionen 8 tatamia. Saavuin paikalle noin tuntia ennen oman sarjan alkua ja kaynnissa oli sopivasti mustavoiden sarjat. Tunnelma oli mieleton tiimien huutaessa omilleen, tuomareille ja vastustajan tiimilaisille. Voittajat juhlivat huolella ja suurempia voimia ylakerrassa kiiteltiin kyllastymiseen asti. Hieman toista siis kuin Suomessa.

Puolet omasta keskittymisesta meni kuulutusten vaijymiseen. Talla kertaa kuitenkin kuulutukset kuuluivat hyvin ja meitsin paskalla portugalillakin selvisi milloin oli aika siirtya punnitukseen. Jopa nimi sanottiin suht selkeasti ja kaikki rullasi hammentavan hyvin paikalliseen tyyliin nahden. Nilkassa ollut paise oli tuskaisen kipea aamulla, mutta kunnon teippausten jalkeen se unohtui ja keskittyminen siirtyi itse otteluihin. Paikalliset olivat eurooppalaisiin verrattuina paljon lyhyempia -70kg sarjassa ja kerrankin olin edes melkein saman mittainen kuin muut. Lammittely oli helppoa sikali etta hallissa oli varmasti paalle 30c lamminta ja tilaa ei lammittely alueella juuri ollut.

Ensimmainen ottelu tulikin vastaan suht nopeasti. Tuomari selitti saantoja ja meitsi vastaili "Sim, sim, sim", vaikkei puolet ajasta ollut mitaan hajua mista oli kyse. Vihdoin paastiin itse asiaan. Menin jannua kohti samantien, otin vyosta ja hihasta kiinni ja samalla hetkella kaveri paattikin vetaa guardiin. Sehan sopii mulle. Hetken taistelun jalkeen kaveri yritti epatoivoista inverted-armbaria, jonka kaytin hyvaksi ja ohitin. Knee-on-bellyn kautta mounttiin, jossa hetken kiusasin vastustajaa mukakuristusyrityksilla. Hetken paasta janssoni koitti kaantya, josta avautui paikka selkaan. Selassa sitten hengailin loput 3-4min ja kokeilin noin 6 eri kuristusta, mutta sitkea perkele ei suostunut taputtamaan yhteenkaan. Vihdoin kuului "tempo"-huuto ja ensimmainen matsi oli pulkassa. Pisteista en ole taysin varma, mutta omat laskut ottelun aikana kerasi 17-0.

Taukoa ehti olla noin 15min ja sitten tytto toimitsijapoydalta sanoin, etta ottelisin seuraavana. Ottelu alkoi melko samaan malliin kuin edellinenkin. Heti kun yritti tehda aloitteen pystyssa, kaveri veti guardiin. Talla kertaa guardi oli kuitenkin huomattavasti teknisempi kuin edellisella vastustajalla. Juuri kun aloin saada ottelusta kiinni, kaveri suoritti todella nayttavan elevator sweepin ja siita suoran jatkon jujiin. Ennen kuin ehdin sanoa "vittu!" mielessani, tajusin etta janssoni aikoo myos vieda kaden samalla. Seuraavalla hetkella taputettiinkin jo. Takkiin tuli ja nayttavasti. Sama jannu lopulta voitti koko -70kg sarjan.

Muuten skaboista jai ihan ookoo fiilis. Valmistautuminen oli niin perseesta flunssan ja tulehtuneen jalan takia, etta odotukset eivat olleen korkeat itsellani. Kondis ei kuitenkaan jaanyt ratkaisevaksi tekijaksi vaan tekninen osaaminen. Voiman puolesta tuntui etta pystyn riepottelemaan hyvin taman sarjan jannuja, joten ei muuta kuin lisaa treenitunteja alle ja ensi kerralla mennaan all the way.

Matsin jalkeen jalkaan on sattunut pelkka astuminenkin ja paise on turvonnut huolella. Onneksi antibiootit sai kavelemalla apteekkiin ja nayttamalla jalkaa. Toivotaan ettei tama aiheuta pitkaa taukoa.

Ei kommentteja: