perjantai 31. lokakuuta 2008

Top 5 Paskat asiat Brasseissa :)

Seuraa avautumista aitoon lansimaalais-tissiposki-tyyliin. Kaiken hehkutuksen ja fiilistelyn keskella on syyta kayda lapi myos muutama susipaska-asia taalla paassa. Eli naita asioita kaipaan Suomesta :

5) Tiettyjen elintarvikkeiden puute

Missa on rahka?? Vasta painoa pudottaessa todellisuus iski ku joutu korvaamaan rahkat tonnikalalla, hyi helvetti. Ja raejuusto on a) torkean hintaista (14$r eli about 4e ja b) aivan umpisen paskan makuista. Toinen asia joka hairitsee on suolan maara. Kaikessa on kilo suolaa. Okei taalla hikoaa enemman ja suolanpuute pitaa saada korvattua, mutta jotain rajaa. Ja vaikka paikalliset jaatelot on torkean hyvia ja haagendazia loytyy, niin en voi olla kaipaamatta Ben & Jerrysia. Ehka saan aikaan jonkinlaisen kansanliikkeen asian puolesta. Nama muutamat miinukset pois lukien safkat on poikkeuksetta halpoja, annokset isoja ja kaikki todella hyvaa.

4) Yksi sadasta osaa edes valttavaa Englantia

Ja nyt saan kuulla, etta opettele portugalia. Kylla, oma moga etten opiskellut enemman ennen lahtoa, mutta jotain rajaa. Huvittavaa on etta moni 11v puhuu sujuvaa englantia, mutta monet vanhemmat eivat ollenkaan. Kaupoissa tasan 1 ihminen on pystynyt auttaamaan/palvelemaan englanniksi. "Fala ingles??"-kysymys onkin melko turha ja tata seuraa yleensa meitsin portugali/elekieli/erinaiset piirustukset, etta saan asian hoidettua. Tama menee suurimmilta osin omaan nilkkaan, mutta vituttaa silti. Ja kylla, opiskelen kielta minka treeneilta kerkean ja minka saan paksuun kalloon ahdettua.

3) Taloissa ei ole lammitysta

Tajusin vasta toisena paivana ettei kampassa ole yhta ainutta patteria. Eli kun ulkona on 14c niin sisalla on about samanverran. Monena aamuna on saanut palella kuin Suomessa talvella kun on jattanyt ikkunan auki yoksi. Toinen ongelma minka tama aiheuttaa on se, etta jos ulkona on kosteaa niin sisalla on kosteaa ja mikaan ei kuivu. Alkuvaiheessa yhden gi:n kanssa oli taysin saasta kiinni mentiinko iltatreeneihin kuivalla vai maralla gi:lla. Ensimmaisella viikolla telkkaria katsottiin peiton alta huppari paalla, koska sisalla oli murheellisen kylma. Ja laattalattia on aina kylma.

2) Amãnha, amãnha...

Etukateen oli jo tiedossa paikallisten elamanrytmi ja aikataulujen venyttaminen. Normaalisti tama elaman rytmi on loistava, eika tarvitse ressata oikeastaan mistaan, mutta kun jotain pitaisi oikeasti saada hoidettua niin alkaa jatkuva huomenna, huomenna-asenne kaymaan hermoille. Esimerkkeja : gi piti saada seuraavana paivana tilauksesta ja lopulta jatkuvan hiillostamisen jalkeen sen sai perati viikossa. Muistitikku minka lainasin eraalle hepulle on nyt kolmatta viikkoa silla tiella. Se oli tarkoitus saada samana paivana takasin :). Nyt kun on saanut kaikki pakolliset hankinnat hoidettua niin ei niin haittaa vaikka hommat vahan venyy.

1) Suihkut

Tasta jo etukateen varoitettiinkin, mutta pitihan se itse kokea ennen kuin asian sisaisti. Eli taalla ei lamminta vetta tule suurimmassa osassa mestoista (tahan asti en ole nahnyt missaan) suoraan vesijohdosta vaan vesi lammitetaan suihkusuuttimessa olevalla lammittimella. Joskus systeemi futaa hyvin (salilla) ja joskus ei ollenkaan (kampilla). Sen lisaksi paine on taysin olematon ja vesi tyyliin putoaa suuttimesta paalle. Joten suihkusaippuoiden huuhtelu vie noin 2min kun pitaa hitaasti kaantyilla ympariinsa :). Kaiken kruunaa lammittimeen kulkevat sahkojohdot, jotka ovat siis noin 10cm paassa vedesta. Repeily oli kohtalaista kun spekuloitiin jatkien kanssa, etta Casa Brancan mielettoman siistissa huvilassa on pakko olla kunnon suihku ja karu totuus paljastui. Espanjan mies Jade tiivisti asian hyvin "How fuckin' rich you have to be to get a proper shower here!". Ensimmaisten asioiden listalla paluun jalkeen on kayda kunnon suihkussa!


Pienista miinuksista huolimatta vilkaisu Helsingin keskustan webbikameraan, niin tietaa etta on oikeassa paikassa.

Ville

Ei kommentteja: